Azonnali fizetési rendszer a hazai piacon

Előző cikkünkben már említést tettünk az elektronikus fizetési megoldások bevezetését illetően a folyamatosan fejlődő QR kód alapú technológiáról, a kormányzati intézkedésekről, valamint az ezt megelőző gazdasági eseményekről is.  

Országunkban a legutóbbi – áprilisi – statisztikai adatok szerint tovább nőtt a forgalomban lévő készpénzállomány. Ennek kapcsán egyre többen érzik, hogy óriási szükség van a kormány által előterjesztett törvényjavaslat bevezetésére, miszerint 2021. januárjától 60 ezer olyan kereskedőnél fog megjelenni az elektronikus, azonnali fizetési megoldás, ahol az eddigiek során csupán készpénzzel volt lehetősége fizetni a vásárlónak. 

Felvetődik tehát a kérdés, hogy milyen változást fog hozni az emberek életében ez az új fizetési megoldás. A bevezetés értelmében januártól nem csak POS-terminállal, hanem azonnali – QR kód – alapú fizetési megoldással is teljesíthetőek lesznek a fizetési kötelezettségek, ami egy teljesen új szempontból közelíti meg az eladó és a vevő szerepét a hazai piacon. 

Az azonnali fizetési rendszer térhódítása

Az azonnali fizetési rendszer hazai piacra való betörése egy új alternatívaként szolgál az érintett kereskedőknek, így saját belátása szerint választhat a megjelent megoldások közül. Sokan most úgy gondolhatják, hogy ez egyértelműen valami új technológiai megoldást bevezetését is magával fogja hozni, hiszen a fizetés leegyszerűsítéséhez egy új fizetési rendszert kell bevezetni. 

Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen az azonnali fizetést lehetővé tevő QR kód alapú megoldáshoz csupán egy telefonra, valamint a QR kód kihelyezésére van szükség. Ez egy rendkívül gyors, egyszerű és költséghatékony megoldás. Fontos tudni, hogy az azonnali fizetési rendszerhez a Magyarországi bankok kivétel nélkül csatlakoznak, tehát akinek van bankszámlája és okostelefonja, azoknak ez a megoldás teljesen új térbe helyezi a vásárlás folyamatát.  

QR kód alapú fizetési megoldás

Minden cégtulajdonos és eladó arra vágyik, hogy pénzügyileg és likviditás szemponjából  optimálisan működjön az üzlet nap mint nap. Hogy ehhez mi kell? Hatékony munkafolyamatok, a holtidők hasznos kitöltése, kiváló munkaerő, valamint végül, de nem utolsó sorban olyan fizetési rendszer, ami bárki számára, korlátok nélkül elérhető.  Mit szólnál ahhoz, ha azt mondanám, hogy erre tálcán kínálják számodra a lehetőséget, hiszen egyrészt 2021. januárjától mindenhol biztosítani szükséges az elektronikus fizetési megoldást,  másrészt a QR kód alapú fizetési megoldás egy olyan technológiai háttérrel rendelkező azonnali fizetést lehetővé tevő megoldás, ami:

  • ingyenes regisztráció és ingyenes számlavezetéssel bír céged számára,
  • gyors, azaz azonnali,
  • a tranzakció összege azonnal jóváírásra kerül az elfogadóhely számláján, azaz nem kell várnod a pénzedre!!!,
  • várhatóan jelentősen kevesebb banki és tranzakciós költséggel számolhatsz a korábban megszokottakhoz képest, hiszen nincs számlavezetési dí, nincs POS terminál telepítési költség és nincs üzemeltetési költség és szervízdíj sem létezik,
  • olyan fizetési rendszerben valósul meg a fizetés, mely a normál banki környezetben is engedélyezett, kétfaktoros hitelesítéssel bír, felügyelt, minden ügyfél azonosított, ezáltal rendkívül biztonságos,
  • korszerű, modern, 
  • csupán az ügyfél részéről szükséges hozzá egy okostelefon.

Összegzésképp elmondható, hogy nagyjából fél év múlva azon helyeknek, akik jelenleg csak készpénzt fogadnak el, be szükséges vezetniük valamilyen elektronikus fizetési megoldást. Ami biztos, hogy a kereskedőknek muszáj hosszú távon gondolkodniuk annak érdekében, hogy a törvényi szabályozásoknak is megfeleljenek, a vevők igényeit is kellőképpen ki tudják elégíteni, valamint ezzel párhuzamosan mind a költségeiket mind pedig a munkafolyamatokat optimalizálni tudják.  

Amennyiben szeretnél ezzel a lehetőséggel ingyenesen élni és ezáltal a lehető legjobb megoldással bővíteni a fizetési palettád a meglévők mellett a vevőid és a céged számára, keresd a témában bizalommal Patvaros Istvánt, a CashFlow Mágnes alapítóját, hidd el megéri!

Patvaros István

és a CashFlow Mágnes csapata 

+36 20 388 2989

istvan.patvaros@gmail.com

Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!

A Bizalmi Kör megnyitotta blogját vendégszerzők előtt, új felületet biztosítva arra, hogy megoszthassatok sikereket, tapasztalatokat és történeteket, melyekből mások is tanulhatnak.

Recommended Posts