Inspiráló tevékenység a gasztro kultúra fejlesztése érdekében

A járvány miatti kaotikus helyzetben ha lassabban is, de végül sikerült elkészítenünk bemutatkozó interjút Kazi Péterrel, a Zabosfa KerTÉSZ Kft. ügyvezetőjével. Számunkra kifejezetten inspiráló élmény volt megismerni az általa megfogalmazott küldetéstudatot, remélhetőleg a számotokra is hasonló érzés lesz olvasni a bemutatkozását.

Természetesen ezúttal is a vállalkozás tevékenységének, illetve történetének bemutatása került szóba első körben:

„A Zabosfa KerTÉSZ Kft. zöldség-gyümölcs nagykereskedelemmel indult még 2012-ben. Elsősorban olyan kiskereskedelmi láncok részére szállítottunk, mint például a Spar, Tesco, Auchan, vagy a Lidl. 

Mára kiszélesítettük a tevékenységi körünket, így élelmiszer kis-, és nagykereskedelemmel foglalkozunk. Saját kiskereskedelmi láncot is létrehoztunk, egyelőre még csak öt egységgel. Ugyanakkor szándékunkban áll tovább növelni az egységeink számát, leginkább az ország déli részén.

A társaságunk elsősorban a térségben megtermelt mezőgazdasági termékekre épít. A zöldségek és a gyümölcsök mellett ma már szerteágazó nemzetközi kapcsolattal rendelkezünk, az utóbbi időben pedig jelentős mértékben nőtt az export tevékenységünk is.”

Péter elmondása szerint Zabosfa KerTÉSZ Kft. a megfogalmazott céljai, illetve küldetése sokkal távolabb mutat az élelmiszer kis- és nagykeresekedelem lebonyolításánál: 

„Erősségeink közé sorolhatom az organikus zöldség-gyümölcs termékek széles választékát, melyet egész évben tudunk biztosítani hazai, illetve olaszországi forrásból. Ezen kívül büszkék vagyunk a jól szervezett termelői integrációra, mellyel 500-nál is több termelőt képviselünk a régióban. Ráadásul olyan ISO 22000 minőség-biztosítási rendszerrel rendelkezünk, mely a legmodernebb kihívásoknak is megfelel a gazdasági szektorban.

A mi küldetésünk nem a termékértékesítésben rejlik. Sokkal inkább olyan életformát kínálunk vevőink számára, melyben komoly értéket képvisel a színvonalas gasztro kultúra. A Zabosfai márkanév ugyanis nem csak zöldség-gyümölcs kereskedelemet hordoz magában.

A Zabosfai Ízörzők, Zabosfai Ökokert, vagy a Zabosfai Zöldséges brandeken keresztül a zöldség-gyümölcs termékek mindennapi életünkbe való gyakori szerepét kívánjuk hangsúlyozni. Emellett pedig a REL, vagyis a rövid ellátási lánc révén szeretnénk az egyének mindennapi gasztro kultúráját formálni.

A vállalkozást azzal a céllal hoztuk létre, hogy a térségben a 2010. környékén lezajlott gazdasági átszerveződést követően piac nélkül maradt termelők életben maradását tudjuk biztosítani. Egyúttal célunk volt hosszú távon kiutat mutatni a Homokhátságon termelő gazdálkodók számára az Európai Unióban kialakult versenyhelyzetben.”

Péternél a vezetői stílusáról, hitvallásáról, illetve az őt foglalkoztató kihívásokról is érdeklődtünk:

„Amivel személyesen tudtam hozzájárulni a cég sikereihez, az talán a széles körű idegennyelv ismeretem, a flexibilitásom, a kitartásom és a hitem. A folyamatos fejlődés jelent számomra kihívást. 

Jelenleg is tanulok távoktatásban, és szeretném minél több területen elmélyíteni tudásomat. De elsődlegesen az agrárszektor kihívásaira keresem a megfelelő válaszokat annak érdekében, hogy a régió megőrizze tradicionális erősségeit, és fenn tudja tartani fejlődőképességét hosszú távon.”

Természetesen ezúttal sem maradhatott ki a személyes vonal, szerencsére a szabadidővel és feltöltődéssel kapcsolatos kérdéseinkre is választ kaptunk Pétertől:

„Születésem óta Zákányszéken élek, ami Szegedtől 20 kilométernyi távolságra fekszik. Szeretem a közösséget, és talán ők is elismernek. Közel 20 éve vagyok a településen alpolgármester és független önkormányzati képviselő. 

15 éve élek boldog házasságban, két 9 esztendős csodálatos fiúgyermeket nevelünk kisebb-nagyobb sikerrel. Szenvedélyem az utazás, az olvasás, a zene pedig elmaradhatatlan része az életemnek. Hobbim az érmegyűjtés, valamint és a gasztronómiai különlegességek felkutatása. 

Egyébként a teljes kikapcsolódást a kerékpározás jelenti a számomra. Jelenleg Isaac Lidsky: Tágra nyílt szemek című könyvét olvasom, előtte pedig a Szent II. János Pál életéről szóló könyvet fejeztem be.”


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts