Fizetésképtelenségi tanácsadás komoly szakértelemmel és ügyfélcentrikus hozzáállással

Buga Tamással, a CONSORTIO Zrt. tulajdonosával beszélgettünk nemrégiben annak apropóján, hogy csatlakozott hozzánk a Bizalmi Kör Mesterelme csoportba. Szokás szerint a vállalkozás rövid bemutatására irányult az első kérdésünk:

A CONSORTIO Zrt. megalapításában fontos szerepet játszott, hogy gyakorlatilag 20 éven keresztül dolgoztam felszámolóként. Ezáltal komolyabb rutinnal, hitelességgel rendelkezem ezen a téren. 

Egy olyan tanácsadó céget szerettem volna létrehozni, ami alapvetően a hazai viszonyok között nem igazán létezik. A tevékenységünket összefoglaló jelleggel úgy nevezem, hogy fizetésképtelenségi tanácsadás.

Tamás részletesen elmesélte nekünk azt is, hogy kiknek, illetve jellemzően miben nyújtanak segítséget:

Az ügyfeleink főként a KKV szektorból kerülnek ki. A fizetési nehézségekkel küzdő, vagy már fizetésképtelen, felszámolási eljárás küszöbén álló vállalkozásoknak nyújtunk segítséget. Nekik ugyanis égető szükségük van egy megbízható partnerre, aki végig vezeti őket ezen az úton, szakmai és jogi segítséget nyújtva a folyamat során.

Vagyis abban segítünk, hogy a teljes procedúra ne legyen számukra akkora stresszforrás, illetve minél jobban jöjjenek ki belőle. Teljesítjük az ilyenkor esedékes kötelezettségeket, valamint átvesszük tőlük azt a felelősséget, amit a felszámolóval való kapcsolattartás, a vezető tisztségviselők elszámoltatása jelent.

A cél tehát az, hogy ebből a szituációból úgy jöjjenek ki, hogy a lehetőségeknek megfelelően a veszteségek minimalizálhatók legyenek, a meglévő tudás és a folyamatok pedig átemelhetők legyenek egy új vállalkozásba.

Mindemellett a végelszámolások terén is szakértői támogatást és hatékony lebonyolítást képesek nyújtani:

A másik feladatkörünk végelszámolások és egyszerűsített végelszámolások köre. Nagyon sok olyan cég létezik ugyanis, amivel a tulajdonosok igazából nem foglalkoznak, nincs rá szükségük, emiatt a vállalkozást lényegében csak húzzák magukkal.

A törvény viszont lehetővé tesz egy gyors, 5 hónapos egyszerűsített végelszámolást. Ezt viszonylag gyorsan és hatékonyan meg tudjuk valósítani, ami szintén komoly hozzáadott értékkel bír a vállalkozók számára.

Tamás arról is ejtett néhány szót, hogy a vállalkozás alapítását milyen személyes motiváció generálta:

Maga az ötlet és ezen szolgáltatás iránti kereslet évek óta megvolt, de tavaly döntöttem a megvalósítás mellett. Külön érdekesség, hogy akkor még a Covid-19 járványról nem is hallottunk. Mostanra viszont tisztán látszik, hogy a kibontakozó válság miatt tömeges csődhullám várható, ami – csúnya szóval élve – a malmunkra hajtja majd a vizet.

Habár a moratóriumok és egyéb kedvezmények lassítják ezt a folyamatot, ugyanakkor 2021-22 környékére számos cég bedőlése prognosztizálható. Ennek hatására pedig a mi szolgáltatásunk felértékelődik majd.

Viszont az alapmotiváción ez nem változtat. Ilyen szolgáltatás nem nagyon érhető el itthon. Nekünk pedig van egy alapos piacismeretünk, széles kapcsolatrendszerünk, plusz belülről ismerjük azokat a folyamatokat is, amikkel szembe fog kerülni a potenciális partner.

Növekedés – Tamás elmondása szerint ez jelenti most a legfontosabb teljesítendő feladatot az életükben:

Most még picik vagyunk, emiatt komoly erőforrásokat mozgósítunk a marketingre. Az a cél, hogy lehetőség szerint minél hamarabb bevéssük a cég nevét a köztudatba. A legtöbb erőfeszítésünk tehát a „hogyan tudnánk növekedni, hogyan tudnánk a céget ismertebbé tenni” kérdések köré csoportosul.

Eltökélt szándékunk minél szélesebb körbe eljuttatni, hogy mivel foglalkozunk és miért csináljuk ezt hitelesen, illetve milyen hozzáadott értéke van ennek a partner szemszögéből.

A hobbi, szabadidő, feltöltődés témakör kapcsán Tamás egy elképesztően izgalmas projektről is beszámolt nekünk:

Habár még nem céges formában, ugyanakkor a közeljövőben egy saját autót fogunk fejleszteni, aminek az Európai Uniós regisztrációja folyamatban van. Egy kis szériás sportautó gyártásának a projektjéről van szó, ami még gyerekcipőben jár.

Szentendrén élek egyébként a párommal és a 6 éves kisfiammal, nagyon szeretjük ezt a várost.  Hasonlóan kedveljük az utazást is, ehhez viszont most nem adottak a feltételek. Személy szerint a sport játszik még fontos szerepet az életemben. Heti szinten járok egy kiscsoportos személyi edzésre, plusz a spinning került hozzám közel az utóbbi időben.

Ha pedig feltöltődésről van szó, akkor általában zenét hallgatok, illetve az otthonunkban van szerencsém szaunázni, ami szintén nagyszerű kikapcsolódás.


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts