Német csúcsminőség az épületautomatikában, magasszintű szolgáltatással megtámogatva

Immáron Balogh Zoltánt, az ELEKTRO-KAMLEITHNER Kft. ügyvezetőjét is a Bizalmi Kör TOP Széchenyi vezetői klub tagjai között köszönthetjük. Szerencsére Zoltán is igent mondott a bemutatkozó interjúra vonatkozó kérésünkre, úgyhogy feltehettünk neki néhány kérdést a vállalkozásáról:

„Cégünk az Elektro-Kamleithner Kft. 2000-ben alakult és rövid időn belül a piac meghatározó szereplőjévé vált az épületautomatizálás terén. KNX épületautomatizálási rendszerek kiépítésével foglalkozunk. Épületautomatikai rendszereink a családi házaktól a több tízezer négyzetméteres komplex épületekig (társasházak, lakóparkok, irodaházak, oktatási-, közintézmények, hotelek, ipari csarnokok, bevásárlóközpontok, repterek, stb.), minden épülettípushoz megfelelő megoldást jelentenek. Az épületautomatikai rendszereket nem közületi szinten okosotthonként ismerik. Okosotthon megoldásainkat magánszemélyek részére inkább kisebb épületekbe javasoljuk.  

Épületautomatizálási rendszereinket számos családi házban és középületi és műemlékvédelmi projektekbe építettük be, melyek a mai napig tökéletesen látják el a feladatokat. 

Rendszerünk nagy előnye, hogy nem avul el, követi a jövő trendjeit, technológiáját, hiszen kompatibilis az újdonságokkal.

Zoltánék sokkal többet szolgáltatnak egyszerű kereskedésnél, ugyanis a szolgáltatás hozzáadott értéke a programozásban és üzembe helyezésben is jelentkezik:

A projektek mérnök kollégáink hozzáadott szolgáltatásával valósulnak meg, valamint a cégünk által képviselt 11 elsősorban német gyártó kiváló minőségű villamos szerelvényeinek (hosszú élettartam, funkcionalitás, innovatív technológiák, hatékony energiamegtakarítás, magas minőség és egyedi manufakturális villanykapcsolók) felhasználásával. 

Az épületautomatika irányításához szükséges villamos szerelvények (villanykapcsolók, dugaljak) önállóan is értékesítjük, hiszen számos design díj elnyerésével tökéletes megoldás bármely otthon, iroda vagy éppen hotel belsőépítészeti terének kialakításához. Egyedi anyaghasználat (beton, üveg, pala, nemesacél, Rosenthal-porcelán, Swarovski-kristály, stb.) és formavilág jellemzi.

Számos szakággal vagyunk szoros kapcsolatban. A beruházóknak bemutatjuk a jövő megoldásait, az energiahatékonyság és környezettudatosság, fenntarthatóság jegyében. A kivitelezőknek szakmai támogatást, supportot nyújtunk. A villamos tervezők betervezik az automatikánkat és vezérlőinket a projekt tervekbe, a belsőépítészek, lakberendezők megálmodják és betervezik a minőségi kapcsolóinkat.”

A tömeges értékesítés helyett sokkal inkább az „alkossunk valami maradandót” filozófia jelenti a vállalkozás központi mozgatórugóját:

„Jelenleg 15-en dolgozunk, a társaság 90-95%-a egyébként diplomás. Ami a személyes vonatkozásomat illeti, 1996-ban villamosmérnökként kezdtem dolgozni. 2000-ben kettévált a cég, és mi vittük tovább az egyik felét. Tehát a cégünk ebben a formában a 2000-es évben alakult, én pedig 2001 óta vagyok ügyvezető.

Kezdetben a kereskedelmi vonal kevésbé, sokkal inkább a műszaki rész érdekelt, alkotni szerettünk volna valami maradandót műszakilag. 2000-ben csináltunk már olyan tudású házakat, amiket még a mai okos otthonok sem tudnak.

Épületvillamossági területen a termékeink ténylegesen a német csúcsminőséget jelentik. A gyártásuk helye valóban Németország, mégpedig az elektronikával együtt. A minőségre jó példa az Audi gyártó csarnoka, ami több, mint 20 éve készült és azóta gond nélkül működik.

A tömeges értékesítés helyett tehát prémium termékekkel dolgozunk, tényleges szakmai támogatást mögé téve. A szabványos rendszerrel egyébként úttörők voltunk a területen. Nagy előny még, hogy nálunk igen kicsi a fluktuáció, a roppant mód felkészült szakembereink pedig gyakorlatilag minden felmerülő ügyfélkérdésre tudnak válaszolni.”

Nagyobb tömegeket kiszolgálni anélkül, hogy a minőség egy hangyányit is visszaesne. Ez jelenti most Zoltánéknál az egyik legfőbb kihívást:

„Mindig kihívást jelent meggyőzni az embereket egy innovatív megoldásról. Amikor pedig ez megvan, akkor jön mindenki más és kezdődik a verseny. A mi területünk felfutás közben van, vagyis az ismertsége egyre nagyobb lesz.

Ami a kihívást jelenti, hogy át kell lépnünk az erőteljes szakmai irányból a nagyobb tömegek kiszolgálására. A cél egyre inkább egy multiplikálható szolgáltatást nyújtani. Azaz úgy próbálunk meg egyedi megoldást kínálni, hogy ezzel együtt a volument is tudjuk növelni.”

Család, olvasás és a természet közelsége – Zoltán életében ezek a tényezők jelentik a kikapcsolódás és feltöltődés alapját:

„Kicsi gyerekeim vannak. A velük való elfoglaltság biciklizés, kirándulás és játék nagyjából fel is öleli a szabadidős tevékenységeim nagy részét. Egyébként a hobbim a természet, mindenféleképpen olyan tevékenységeket igyekszem végezni a szabadidőmben, ami a természethez köthető. Az úszás például nagyon közel áll hozzám.

Szerencsére a feleségemmel időnként el tudunk utazni néhány napra, mert a nagyszülőkre rá tudjuk bízni a gyerekeket. Ez a kettesben töltött évi néhány nap szintén minőségi kikapcsolódást jelent.

Elsősorban szakmai és gazdasági könyveket szeretek olvasni, de kedvelem az önéletrajzokat is. Legutóbb például Elon Musk önéletrajzát olvastam.”

Fogadjátok szeretettel az Elektro-Kamleithner Kft. legutóbbi komplex épületautomatikai megoldásáról megjelent cikket:

Patinás kastélyszálló a legkorszerűbb épületautomatikai megoldásokkal (epiteszforum.hu)


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts