Minőség mesterkézből, avagy finom, egyedi és egészséges sütőipari termékek

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a Bizalmi Kör TOP Széchenyi klubon belül ezután még kevésbé kell majd hiányt szenvednünk a minőségi ételekkel kapcsolatos tippekből és tanácsokból. Merthogy Komáromy Beáta, a Komáromy Pékség Kft. tulajdonosának személyében újabb értékes klubtagot köszönthetünk. A bemutatkozását pedig fogadjátok nagy szeretettel:

„Elsődleges célunk az egészséges táplálkozást az emberek életének részévé alakítani. Ezt megbízható, kiszámítható és állandó minőséggel igyekszünk elősegíteni. A hagyományos magyar sütőipari termékek mellett a korszerű táplálkozási igényeknek megfelelő, teljes kiőrlésű liszt hozzáadásával készült rozsos magvas termékek széles kínálatát biztosítjuk.

Figyelünk rá, hogy amit gyártunk, az minőségi, finom, egyedi és egészséges legyen. A hagyományos, a kézműves és a korszerű vonal egyaránt megjelenik a termékeinknél, amiket túlnyomó részben csúcsminőségű német és olasz gépekkel alkotunk meg.”

A Komáromy Pékség jóval több a hagyományos értelemben vett pékségeknél, Beátáék egészen széles körben és nagy volumenben szolgáltatnak:

„A gyenesdiási sütőüzemünkből szállítunk nap, mint nap viszonteladóknak, szállodáknak, közintézményeknek, szezonális üzleteknek és szaküzleteinknek. Jelenleg 34 fős az állományi létszámunk, szezonban rendszerint 15 fővel többen dolgozunk.

Mivel Gyenesdiáson turisztikai szempontból kiemelt és központi helyen vagyunk, így a szezonális forgalommal együtt általában a termelésünk is háromszorosára nő. Működik egy pizzériánk is, ami a gyenesdiási strandra nyílik, emellett pedig a pékségünk is a vízparton található.

Hévízen egy, Keszthelyen kettő, Gyenesdiáson pedig egy szaküzletünk működik. Itt kizárólag a saját termékeinket forgalmazzuk, lényegesen nagyobb termékkínálatot felvonultatva. Azért is fontos ez, mert viszonteladóknak, köztük élelmiszerláncoknak is szállítunk, az iskolák, óvodák, közületek, konyhák mellett. 

Egyébként Hévízen sok szállodába, éttermekbe és rendezvényekre is szállítunk. Mondhatjuk, hogy nyáron a különböző gasztro fesztiválok és koncertek idején Balatonedericstől egészen Alsópáhokig lefedjük a környéket.”

Beáta elmondása szerint a családi kötődés volt az egyik elsődleges motiváció a vállalkozás alapításakor:

„Gyerekkoromban a szüleim indítottak Zalaegerszegen egy pékséget, így meglehetősen sokat voltam ott és dolgoztam is benne. Ez szolgáltatta később az ötletet, amikor Gyenesdiáson új projekt indult az önkormányzat kezdeményezésével.

Lenn a Balaton partján a tíz épületből mi rendeztük be tehát az egyiket saját erőből és akkor még hitelből. 1992-ben kezdtük el mindössze százötven négyzetméteren, ma pedig bőven ezer négyzetméter felett járunk.

Mivel a mozgatórugó a családi alap volt, így a családi jelleget mindvégig igyekeztünk megtartani.”

A járványhelyzet sajnos a Komáromy Pékségnél is érezteti a hatását, de nem adják fel, inkább újabb termékeket fejlesztenek:

„A Covid-19 jelentősen átalakított mindent. A turizmus szinte teljesen kiesett, jelenleg Hévízen kizárólag a helyi lakosságból kerülnek ki a vevőink. A szállodák és éttermek mellett ugyebár mostanában rendezvények sincsenek.

A járványhelyzet 35-40%-ot vett ki a forgalmunkból, úgyhogy cégen belül átcsoportosításokat kellett kiviteleznünk. Muszáj volt ezen felül egy pár fős létszámleépítést is eszközölni, mondhatni próbálunk túlélni.

Ha már így alakult, megpróbálunk mindent kihozni a változó körülményekből. Folyamatosan dolgozunk az új termékek fejlesztésen, amiket az üzleteinkben kóstoltatunk, majd a visszajelzések alapján alakítjuk a kínálatot.”

A munka mellett természetesen a feltöltődés és a kikapcsolódás sem maradhat el. Beáta elmondása szerint szereti sokféle programmal színesíteni a szabadidejét:

„A szabadidőmet szeretem változatosan eltölteni. A sport az életem fontos része. Télen a síelés az egyik nagy szerelem, nyáron pedig a vízi sportokat szeretem nagyon, köztük a sup, a vízisí, az úszás, vagy a kerékpározás örömével a Balaton partján.

Szeretek túrázni az erdőben, de a jóga vonal is majdnem napi szinten az életem szerves részét képezi. Erősítő edzéseket is szoktam végezni, a meditáció területen pedig évek óta fejlesztem magam. Szívesen vagyok a családommal és a gyerekekeimmel, nagyon szeretek főzni és sütni is, ugyanis sok saját receptem is van.

Szeretek színházba, koncertekre járni, barátokkal lenni. Ezen felül mindig olvasok valamilyen könyvet. Minden hónapban elolvasok egy szakmai könyvet, legutóbb Stephen R. Covey: A kiemelkedően eredményes emberek 7 szokása című művét olvastam.

Amikor úton vagyok és autót vezetek, akkor a Voiz alkalmazást hallgatom, amit nagyon szeretek.

Amiben csak tudok, szívesen segítek más vállalkozóknak. Mivel sok irányba mozdulok és sok mindent tapasztaltam már, így többek között a logisztika, projektlevezetés, termékfejlesztés kapcsán is sok mindenben tudok segíteni”


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts