„Amióta itt vagyok, más szemmel látom a világot”-Amikor az elnökök mesélnek (2. rész)

Ilyen a Kossuth Vezetői Klub tagjának lenni

Ahogyan korábbi cikkünkben is írtuk, a cégvezetés gyakran magányos műfaj, ezért a Bizalmi Körben kiemelt szerep jut a vezetői kluboknak, ahol a hasonló méretű cégeket irányító vezetők támogathatják egymást.

A Kossuth Vezetői Klub tagjai számára lehetőség nyílik a minőségi kapcsolatépítésre és a tapasztalatmegosztásra. Hisznek abban, hogy egymást támogatva többre lehetnek képesek. A klubban való részvétel havi négy órás elfoglaltságot jelent, választható programokkal. A bekerülési feltételek egyebek mellett az előző évben elért 200 millió Ft éves forgalom és két lezárt üzleti év. 

Az elnökség négy tagját sok más mellett arról kérdeztük, miért fontos számukra a Kossuth Vezetői Klub és milyen kedves emlékük fűződik a Bizalmi Körhöz.  

Az elnökség tagjai:

  • Koltai Balázs, Szabadulószoba Kft.
  • Grosz Krisztina, Fejér Európa Kft.
  • Bácskai György, FRF-Neon Kft.
  • Kovács Tamás, Wotan Solutions Kft.

Koltai Balázs, a Szabadulószoba Kft. ügyvezetője számos ötletet valósított már meg az élményszolgáltatások területén.

Koltai Balázs – Szabadulószoba Kft.

Alapítója és ügyvezető tulajdonosa egyebek mellett a sokak által ismert Museum of Sweets&Selfies-nek vagy a Cápák között című műsorban is bemutatott Balta Dobálásnak. Kérdésünkre válaszolva elmondta, mit érzett, amikor felkérték az elnöki pozícióra.

„Amikor először elnökségi tag lettem a Bizalmi Körben, akkor nagyjából két hónapja voltam klubtag. Nagyon megtisztelő volt a felkérés, hogy egy ilyen nívós üzleti klubban ilyen szerepet vállalhatok. Nagyon sokat adott nekem, itt tanultam meg, hogy milyen az, ha az ember a sajátjának érez egy céget, ami egyértelműen nem az enyém, de úgy végzem az itteni, elnökségi feladataimat, mintha a sajátom lenne a cég” – árulta el. Azt is elmondta, miben változott meg a gondolkodásmódja, amióta klubtag.

„Amióta itt vagyok, más szemmel látom a világot én is, fejlődök nap mint nap, évről évre, üzletileg és személyiségben is. A Bizalmi Kör előtt azt gondoltam, hogy már mindent tudok, nekem már nem kell fejlődni, egyedül is tök jó minden, de ez egy elég buta gondolat volt. Utólag belátom, mert az ember mindig tud fejlődni, és jó, hogyha másoktól tud kérdezni, meg tudják osztani a tapasztalataikat” – avatott be. 

Azt is kiemelte, hogy a pandémia rányomta a bélyegét a hangulatára, de a Bizalmi Kör támogatásával sikerült átvészelnie a nehezebb időszakot. „2020 elején lettem klubtag, akkor kezdtem járni a mastermindokra és nem igazán volt jókedvem, mert sokszor kötelezően be kellett zárnunk. Online kezdük el a mastermindokat, amik után mindig lendületbe jöttem és sokkal jobb kedvem lett. Mindig kihozott a gödör mélyéről egy-egy nehéz helyzetben” – hangsúlyozta.

Arról is mesélt, hogy korábban a Széchenyi Vezetői Klub elnöke volt. „Kicsit éles a váltás. A 140 klubtag helyett a Kossuth klubnak közel 50 tagja van jelenleg. Most újra bővülünk, a klubvacsorákon plusz székeket kell kérni, hogy le tudjanak ülni az emberek.

Izgalmas a feladat, még nagyobb felelősséget érzek, hiszen itt még magasabb árbevételű és még több alkalmazottal rendelkező cégek vannak. A klubon belül rengeteg üzleti kapcsolat születik, ezt a saját bőrömön is tapasztalom. Amikor elmegyek egy klubvacsorára vagy egy Bizalmi Kör által szervezett rendezvényre, többen odajönnek hozzám, hogy szeretnének jönni csapatépítő tréningre” – tette hozzá.

Grosz Krisztina, a Fejér Európa Kft. ügyvezetője, ami egy székesfehérvári központtal rendelkező mérnökiroda.

Grosz Krisztina – Fejér Európa Kft.

„Az egész országban utakat és vízi létesítményeket tervezünk, kisebb-nagyobb beruházások terveit készítjük el” – mondta. Azt is elárulta, miért volt hasznos számára a Bizalmi Körhöz való csatlakozás. „Én kevésbé az üzleti kapcsolatokért jöttem ide, sőt egyáltalán nem azokért, hanem saját magam építéséért és partnerek, barátok megtalálásáért. És szeretném is kiemelni, hogy nagyon sok barátnőm lett a Bizalmi Körből, akik ugyanolyan problémákkal küzdenek mint én” – hangsúlyozta. 

“Szerintem a Bizalmi Körnek nagyon jót tett a növekedés, sokkal több olyan cég került egy csoportba, ami hasonló kaliberű, hasonló problémákkal küzd. Bővültünk az ország különböző pontjairól is, és nagyon érdekesek ezek a különböző cégek. Én személy szerint például nagyon élvezem, hogy teljesen más dolgokkal foglalkozó cégek problémáit is megismerhetem” – emelte ki. 

Hozzátette, a Bizalmi Körön belül saját mastermind csoportját igazán inspirálónak tartja. „Egy év alatt az önismeretben fejlődtem a legtöbbet, főleg az elején. Keveset vagyunk az irodában, ehelyett egymás telephelyeit látogatjuk meg, vagy egy közös hétvégét, esetleg egy balatoni nyaralást szervezünk. Egy ilyen alkalommal az egyik csoporttársam nyaralójában együtt főztünk egy közös vitorlázás után. A sok nevetés mellett rengeteg tudást is átadtunk egymásnak” – emlékezett vissza. 

Arról is mesélt, milyen érzés a Széchenyi klub elnöksége után a Kossuth Klub egyik elnökének lenni.

„Hatalmas megtiszteltetésként élem meg, hogy részt vehetek mindebben. Szeretném, ha nőként egy kicsit erősíthetném a férfiakat is.

Úgy gondolom, hogy a nők cégvezetőként is valamilyen szinten mindig a jövőre gondolnak és a túlélésre összpontosítanak. A férfiak egy kicsit harciasabbak és inkább a jelenlegi pozíciójukban akarják megnyerni a csatákat. Szerintem én, nőként a férfiak mellett, hosszabb távra összpontosítok. Mivel mérnökként dolgozom, csak férfiakkal vagyok körülvéve és férfias feladataim vannak, úgyhogy ebben van rutinom. Ezt szeretném az elnökségbe is bevinni azért, hogy annak a sok jó embernek az érdekeit szolgálja, akik itt összejönnek” – mondta. 

Azt is elárulta, cégvezetőként mivel töltődik fel a leginkább. „A néptánc volt a nagy szerelmem huszonnyolc évig. Sajnos amióta cégvezető vagyok, sokkal kevesebb időm jut rá. Viszont, ha megtehetem, akkor a tánc mellett szívesen vitorlázom, teniszezem vagy túrázom” – avatott be.

Bácskai György, a FRF-Neon Kft. tulajdonosa. Cége világító reklámtáblák gyártása mellett épületek feliratozásával, valamint különféle dekorációk kivitelezésével és telepítésével foglalkozik, Magyarországon és Európában egyaránt. 

Bácskai György – FRF-Neon Kft.

A cégvezető megtiszteltetésként élte meg, hogy felkérték az elnöki pozícióra.

 „A célom az összefogás hangsúlyozása, azt gondolom, hogy egy olyan időszak elé nézünk, amikor ennek az egyébként kiváló kör tagjainak nagyon fontos egy kicsit összezárnia. Bár nem egy értékesítői klub vagyunk, ez nagyon fontos, de mégis azt gondolom, hogy fontos szem előtt tartani, hogy a tagok lehetőleg igyekezzenek egymást előtérbe helyezni.

Sajnos szerintem olyan idők várhatóak, amikor ennek nagyon nagy hangsúlya lesz, akár bizonyos cégek túlélésében is” – emelte ki, majd azt is elmondta, milyen kapcsolatok jöhetnek létre a klubon belül.

“Viszonylag új a klub. Biztos vagyok benne, hogy születnek és születhetnek üzleti kapcsolatok egymás között. Nekünk erre nincsen ráhatásunk, illetve rálátásunk, de látva a klubebédeken zajló, nagyon közvetlen, nyitott beszélgetéseket, semmi kétségem afelől, hogy a tagok elkezdenek egymással együtt dolgozni, ami egy nagyon jó dolog” – hangsúlyozta, majd felidézte a klubban szerzett kellemes emlékeit. 

„Számtalan jó emlékem van, de kiemelném a golfozást, illetve a tavalyi Trust Summitot. Gangel Péter beszédeit kimondottan szeretem, nagyon inspirálónak tartom őket. A rendezvények pedig kiválóak arra, hogy egy kicsit levetve a hivatalos zakót, összehozzák a tagságot” – árulta el. 

Azt is elmondta, mivel szokott kikapcsolódni. „A munkám a hobbim. Én a főzéssel szoktam levezetni a stresszt, más sportot nem nagyon űzök” – avatott be.

Kovács Tamás, a Wotan Solutions Kft. tulajdonosa, ami épületgépészeti szervízként víz-, gáz-, illetve fűtésszereléssel, valamint épületgépészeti szolgáltatásokkal foglalkozik.

Kovács Tamás – Wotan Solutions Kft.

Az elnöki pozícióra való felkérés váratlanul érte, de szívesen vállalta, ezzel is szeretné a klub munkáját segíteni.

„Elnökségi tagként az volt az elsődleges célom, hogy azokat a jó tapasztalatokat, amiket megszereztem itt az utóbbi 2 évben, át tudjam adni másnak is, és a tudásmegosztás létrejöhessen mások között is” – hangsúlyozta. Azt is elárulta, milyen hasznos kapcsolatok jöhetnek létre a klubtagok között.

“Én azt gondolom, hogy mivel hasonló méretű és hasonló jellegű vállalkozások vannak a mi klubunkban, ezért aktívan létre tudnak jönni üzleti kapcsolatok egyrészről. Másrészről pedig a tudás megosztása meg tud valósulni, ami számomra különösen fontos” – emelte ki. 

Felidézte, mi volt az egyik legkedvesebb emléke, amit a klubtagokkal együtt élt át. „Egy nyári golfozás alkalmával közösen zenéltünk, több mint százan. Ez számomra azért volt különösen izgalmas, mert eredetileg zeneművész vagyok, és nem zenészekkel együtt létre tudtunk hozni egy művészeti alkotást” – emlékezett vissza. 

Azt is elmondta, mivel szokott kikapcsolódni. „Nagyon szeretek hajózni, vitorlázni, golfozni, illetve különböző gépjárművekkel, terepjárókkal autózni a szabadidőmben” – avatott be.

Az elnökség tagjai számos tapasztaltot és élményt szereztek a klubtagokkal együtt. Ha cégvezetőként szívesen csatlakoznál a Kossuth Vezetői Klubhoz és részt vennél a klubeseményeken, a Mastermind csoportok munkájában vagy a közös élményprogramok valamelyikén, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Szerző: Balatoni Kitti

Recommended Posts