„A klubban lehull az álarc egy idő után” – Amikor az elnökök mesélnek (3. rész)

Ilyen a Lánchíd Vezetői Klub tagjának lenni

A Bizalmi Kör vezetői klubjait a minőségi közösség iránti igény hívta életre, amely az üzleti életben kiemelten szükséges. A cégvezetők számára fontos a tapasztalatmegosztás és az egymásba fektetett bizalom. Így jött létre a Bizalmi Kör öt szegmentált klubja, amelyek közül korábban bemutattuk a Széchenyi, illetve a Kossuth Vezetői Klubot

Cikksorozatunkban ezúttal a Lánchíd Vezetői Klub kerül fókuszba, amelynek célja egy olyan különleges légkör megteremtése, ahol a tagok jól érzik magukat amellett, hogy fejlődnek az együtt töltött idő alatt. Olyan értékek köré rendeződik, mint a bizalom, az őszinteség és egymás támogatása. Hisznek abban, hogy ezek nélkül a valódi kapcsolódás és fejlődés elképzelhetetlen.

A klub elnökségét egyebek mellett arról kérdeztük, miért érdemes klubtagnak lenni és mik voltak számukra a leghasznosabb tapasztalatok, valamint a legkellemesebb emlékek. 

A klubban való részvétel havi négy órás elfoglaltságot jelent, választható programokkal. A bekerülési feltételek egyebek mellett az előző évben elért 1 milliárd Ft árbevétel és két lezárt üzleti év. 

A klub elnökségének tagjai:

  • Jámbor Árpád, FAAC Hungary Kft.
  • Szilágyi Gábor, Lizzy Card Papír Kft.
  • Balázs Ildikó, Auchan Magyarország Kft.
  • Czeglédi András, CG Hungary Kft.

Jámbor Árpád, a FAAC Hungary Kft. ügyvezetője huszonharmadik éve dolgozik az automata ajtókat forgalmazó cégnél.

Jámbor Árpád – FAAC Hungary Kft.

Kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy fogadta a felkérést, hogy elnökségi tag legyen. 

„Egészséges bizalmatlansággal kezeltem ezt a pozíciót. Az elnökségnek lehetősége van arra, hogy a jelentkező tagot eltanácsolják, vagy ne támogassák a felvételét, és én egy kicsit hittem is meg nem is, hogy ez létezik. Ez egy üzleti vállalkozás az alapját tekintve, még akkor is, hogyha a céljai nagyon nemesek.

Nem gondoltam, hogy azoknak a tagoknak a kezébe, akik anyagilag nem érdekeltek, adnak egy olyan jogosítványt, amivel hathatunk arra, hogy valaki ne kerüljön be. De az elmúlt 5 vagy 6 éves tagságom alatt megtapasztaltam, azt is, hogy van, akit nem szívesen látnánk a klubban, és nem is vette fel a klub. Olyan is volt, akivel jó barátságban voltunk, de valamiért etikai ügy kerekedett körülötte és eltanácsolták” – avatott be. 

Azt is elárulta, ő mit vesz figyelembe a klubba történő jelentkezés esetén. „Én elmondom elnökségi tagként, amikor meghallgatok egy új jelentkezőt, hogy ez nem arról szól, hogy üzletelünk egymással. Ez valóban egy klub, ahol hasonló gondolkodású emberek tudják segíteni egymást. De az végül is természetes dolog, hogy azok az emberek, akik szimpatizálnak egymással, látják a másikban a potenciált, látják az eredményeket, látják őket akkor is, amikor morcosak, akkor is, amikor jókedvűek.

Itt a klubban lehull az álarc egy idő után, látjuk a valós énjét az embernek, és pontosan tudjuk, hogy milyen teljesítmény van mögötte. Teljesen egyértelmű, hogy inkább vele fogunk dolgozni akkor, amikor egy hasonló szolgáltatásra, vagy egy hasonló termékre van szükségünk, és nem kint a nagyvilágban próbálunk szerencsét azzal, hogy vagy bejön vagy nem.” – mondta.

Azt is elárulta, őt nem maga a pozíció érdekli, hanem az, hogy tehessen valamit. 

„Mindenhol szeretek ott lenni, ahol hatással lehetek, akár kisebb, akár nagyobb közösségekről van szó. Nem szeretek sodródni, nem szeretek azon bosszankodni, hogy ki mit csinált és az nekem miért nem jó. Inkább belefolyok a dolgokba. Azokat a tevékenységeket szeretem, ahol valamit lehet tenni. Itt szerencsére ebbe a körbe kerültem. Valószínűleg Gangel Péter is látta, hogy milyen beállítottságú vagyok. Gyanítom, hogy olyan emberekre mindig mindenhol szükség van, akik csinálni akarják a dolgokat és nem csak megmondani. Amikor felkért a pozícióra, nem gondolkodtam sokáig” – emelte ki. 

Arról is mesélt, milyen élményeket élt át a mastermind csoportjával. „Amit a csoport tud adni számomra, az a non plus ultra, amit az üzleti életben el lehet érni. Nagyon jó barátságok alakultak ki a tagok között, annak ellenére, hogy vannak véleménykülönbségek. Ezeknek a megosztása teljesen zökkenőmentes, elfogadjuk egymást” – hangsúlyozta.

Azt is elmondta, a világ egyik legszerencsésebb emberének tartja magát, mert nagyon szeret dolgozni. „Nagyon élvezem a munkám, folyamatosan töltődőm általa. Ha tehetném, akkor este addig dolgoznék, míg össze nem esem a fáradtságtól. Élvezem azt, hogy létrehozok valamit a környezetemben, illetve, hogy pozitív irányba tudok változtatni. Az 55 évemet eddig élvezettel töltöttem és azt gondolom, ha újra kezdhetném, akkor valami nagyon hasonlót adnék elő” – avatott be.

Szilágyi Gábor 15 éve a Lizzy Card Papír Kft. ügyvezetője.

Szilágyi Gábor – Lizzy Card Papír Kft.

A cég mellett tavaly megalapította a Plenor márkát és a Remind magazint. Kérdésünkre válaszolva elmondta, megtisztelőnek érezte az elnöki pozícióra történő felkérést. „Azért fogadtam el, mert cégvezetőként rengeteg olyan problémánk van, amit meg kell egymással osztanunk, és hiszek abban, hogy a legnagyobb segítség egy hasonló helyzetben levő cégvezetőnek az, hogyha egymás tapasztalatait meg tudjuk osztani. Nagyon szeretek dobozon kívül gondolkodni.

Az elnökségi pozícióban szeretném kívülről nézve egy kicsit mindig visszatükrözni a törekvéseket és olyan új szempontokat behozni, amelyek gazdagíthatják a Bizalmi Kör struktúráját, illetve akár a céljaiban is tudnak segíteni. Mélyen hiszek abban, amit Péter mond, hogy nem üzleti kapcsolatok vannak, hanem kapcsolatok vannak és az én ittlétem alatt rendkívül sok jó kapcsolatot építettem ki.” – hangsúlyozta.

Hozzátette, rengeteg élménye kötődik a Bizalmi Körhöz, a nagy rendezvényektől kezdve a mastermind csoportokig, amelyeken támogatják egymást a problémamegoldásban. „Amikor az egyik cégvezető társunk elakad valamiben, akkor a legjobb érzés azt látni, hogy a tanácsainkkal és a segítségünkkel meg meri tenni azokat a lépéseket a cégében, amelyeket egyedül talán nem mert volna” – emelte ki. 

Azt is elmondta, mivel kapcsolódik ki a szabadidejében. „Engem leginkább az utazás és a kapcsolatépítés tölt fel. Minden ember egy új ablak a világra, egy új nézőpont és én nagyon szeretem ezeket megismerni” – árulta el.

Balázs Ildikó, az Auchan Magyarország Kft. külső vállalati kapcsolatok igazgatója.

Balázs Ildikó – Auchan Magyarország Kft.

Felidézte, mit érzett, amikor felkérték az elnökség tagjának. „Gangel Péter hívott fel telefonon és elmondta, hogy szeretné, ha csatlakoznék az elnökségi csapathoz. Ennek az egyik legfőbb oka az volt, hogy szerette volna erősíteni a női vonalat. Örömmel fogadtam el a felkérést, nagyon megtisztelő volt. Személyes misszió az, hogy a női vezetőket előtérbe helyezzem. Úgy gondolom, hogy az én jelenlétem a Bizalmi Körnél az elnökségi tagsággal tud igazán kiteljesedni” – tette hozzá. 

Az Auchan egy családi multinacionális vállalat, melynek fő profilja a kiskereskedelem.

„A vállalat azért csatlakozott a Bizalmi Körhöz, mert azt gondoljuk, hogy egy olyan üzleti közösségről van szó, ahol tudunk építkezni. Ez volt az elsődleges motiváció. Mivel azt mondták, hogy az Auchan nagyon zárkózott cég, nehezen lehet megközelíteni, ezért az volt a vállalati döntésünk, hogy mi próbálunk meg közeledni olyan üzleti klubokhoz, ahol olyan partnerekkel tudunk találkozni, akikkel kölcsönösen előnyt tudunk kovácsolni a kapcsolatokból” – árulta el.

Kiemelte, szerinte a Bizalmi Kör egyik legnagyobb erőssége a közösségben rejlik. „Én ezt 3 olyan témakör köré csoportosítanám, ami azt gondolom, hogy hozzáadott értékkel bír. Az egyik a minőségi időtöltés, a másik a minőségi network és végül a minőségi tudásmegosztás. Azoknak a vállalatvezetőknek, akik ma itt vannak, azoknak az egyik legszűkösebb erőforrása az idő, és nagyon nem mindegy, hogy mivel töltik el, mire szánnak időt. Az, hogy egy ilyen üzleti közösségbe eljönnek, olyan érték számukra, amivel többek lesznek, ezáltal képesek lehetnek fejleszteni a vállalatukat.

A networkről azt gondolom, hogy nem mindegy, mennyi telefonszám van a telefonunkban, számít, hogy mennyire sokféle és milyen minőségi telefonszámok. Elnökségi tagként az egyik misszióm az, hogy a kiválasztásnál olyan embereket válasszunk ki, akik értékteremtő tudást fognak behozni a Bizalmi Kör működésébe, ami a többiek számára is hasznos lehet” – avatott be. 

Azt is elmondta, a Bizalmi Kör a vezetői magányon is képes segíteni. „Nagyon jó választ tud adni olyan kihívásokra, amiket az egyik tag már átélt. Ezeket a tapasztalatokat megosztva könnyebb döntéseket hozni. Elnökségi tagként nem látok rá, hogy pontosan mennyi üzlet köttetik a tagok között, viszont az üzleti vacsorákon van lehetőség arra, hogy egymást alaposan megismerjük. A jelenlévők egy előadás során tudnak inspirálódni, illetve partnerségi kapcsolatokat kialakítani. Azt gondolom, hogy ez az üzleti vacsorák egyik legfontosabb előnye és értéke” – hangsúlyozta.

Azt is elárulta, mivel tölti a szabadidejét. „Van két kamasz gyermekem, úgyhogy kellőképpen motiválnak azzal kapcsolatban, hogy azt a kevés szabadidőmet, ami van, azt tartalmasan töltsem velük. Úgyhogy sokat utazunk és rengeteg programra megyünk együtt” – emelte ki. 

Czeglédi András, a CG Hungary Kft. magyarországi operációjának tulajdonosa és korábbi ügyvezetője, ami autóüveg javításával és cseréjével foglalkozik.

Czeglédi András – CG Hungary Kft.

Kérdésünkre válaszolva elmondta, sokat kapott a Bizalmi Körtől, amelyhez 4 éve csatlakozott, így örömmel vállalta el a felkérést, hogy elnökségi tag legyen. „Szerettem volna viszonozni azt, amit itt kaptam. Azt látom, hogy a mastermind csoportok nagyon jól működnek és onnan sok inspirációt merítettem. Úgy érzem, hogy a klubélet, a klubvacsorák, még többet tudnának nyújtani a tagok számára, úgyhogy az a célom, hogy ezekbe hozzak valami pluszt, ami még több értéket teremt a tagok számára” – avatott be, majd felidézte, mik voltak a leginspirálóbb élményei.

„Számomra az egyik legkedvesebb emlék egy mastermind elvonuláshoz kapcsolódik. Évekkel ezelőtt, Szegeden történt, ahol számomra egész döbbenetes mélységű emberi kapcsolódás alakult ki a csapattagok között. Ez nagyon felemelő élmény volt.

Azt hiszem, hogy ez hozta el azt a mély bizalmi alapot a csapaton belül, ami ahhoz szükséges, hogy ezeken a mastermind üléseken valóban olyan mélységű üzleti vagy magánéleti problémákat tudjunk felhozni, amelyek tényleg foglalkoztatnak minket és nehézséget okoznak az életünkben. Ezáltal a csapat segítséget tud nyújtani abban, hogy hogy ezeken túllendüljünk. 

Én személy szerint úgy élem meg, hogy nem feltétlenül üzleti kapcsolatok születnek ebben a klubban, vagy akár a mastermind csoportokban, hanem alapvetően emberi kapcsolatok születnek, és ezeken keresztül létrejöhetnek üzletek is. De a legfőbb érték az, hogy tudunk kihez fordulni, ha valamilyen problémánk van és a klubtagok tudnak segíteni” – hangsúlyozta.

Azt is leárulta, szabadidejében leginkább a sport tölti fel. „Korábban sokat futottam, de ez megváltozott. Áttértem a biciklizésre és ebben is megtalálom azt a klubon belüli kapcsolódást, akikkel ezt tudjuk együtt csinálni. Emellett nagyon szeretek túrázni a hegyekben, amit valószínűleg hamarosan, a kislányom 7 éves kora környékén újra elkezdhetek és elindulhatunk közösen” – avatott be.

Ha inspirálnak az elnökségi tagok beszámolói és cégvezetőként szívesen csatlakoznál a Lánchíd Vezetői Klubhoz, illetve részt vennél a tagsággal járó klubvacsorákon és mastermind csoportokon, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Szerző: Balatoni Kitti

Recommended Posts