„Olyan értéket ad, ami pénzben nem kifejezhető” – Amikor az elnökök mesélnek (4. rész)

Ilyen a Duna Vezetői Klub tagjának lenni:

Az üzleti életben kiemelt jelentőséggel bír a vezetői közösség támogató és megtartó ereje. Fontosak azok az exkluzív kapcsolatok, valamint bennfentes tapasztalatok, amelyek segíthetnek átvészelni a cégvezetés nehézségeit, illetve azok az emberek, akiknek támogatásával kiküszöbölhető a vezetői magány és közelebb kerülhetünk a sikerhez. A Bizalmi Kör vezetői klubjait ez az igény hívta életre. 

Cikksorozatunkban ezúttal a legmagasabb, Duna Vezetői Klub klubot mutatjuk be, amely olyan értékek köré rendeződik, mint az exkluzivitás, bizalom és az őszinteség, illetve ahol a tagok számára egymás támogatása és a vezetői kihívások megugrása evidencia. Korábban már bemutattok a Széchenyi, Kossuth és Lánchíd Vezetői Klubok elnökségi tagjait.

A klubban való részvétel havi négy órás elfoglaltságot jelent, választható programokkal. A bekerülési feltételek egyebek mellett az előző évben elért 2 milliárd Ft árbevétel, 100 alkalmazott és öt lezárt üzleti év. 

Az elnökség tagjai:

  • Banga Ildikó, Avanzo-Trade Kft. (The Body Shop)
  • Fazekas Bálint, Vöröskő Kft. (Euronics Magyarország)
  • Juhász Attila, Piramis Építőház Kft., Új Ház Zrt.
  • Suhajda Tamás, Ferro-Sped 2000 Kft.

Suhajda Tamás, a Ferro-Sped 2000 Kft. tulajdonosa és ügyvezetője.

Suhajda Tamás – Ferro-Sped 2000 Kft.

A családi vállalkozást édesapjától vette át és emelte nemzetközi szintre. A cég közúti áruszállítással és szállítmányozással foglalkozik. „Elsősorban túlméretes árukat szállítunk. Az elmúlt 14 évben folyamatosan fejlődtünk. Jelenleg a flotta 70-80 százaléka már túlméretes áruszállítására alkalmas eszköz” – mondta. Azt is elárulta, mit érzett, amikor Gangel Péter felkérte az elnökségi pozíció betöltésére.

„Először egy pillanatra megijedtem, mivel ez hatalmas felelősség. Rengeteg szuper ember van ebben a klubban, miért pont én legyek elnökségi tag? Kellett pár nap, mire leesett, hogy ez egy óriási lehetőség számomra és nagyon sokat tudok tanulni belőle. Emellett én is segíthetek másoknak abban, amiben jó vagyok. Ezt követően nem is volt kérdés, hogy elvállaljam a pozíciót” – avatott be.

Kérdésünkre válaszolva azt is elmondta, mi a véleménye a klubról és a tagokról.  „A Duna Klub a Bizalmi Kör legmagasabb presztízsű klubja, ez nem kérdés. Biztos vagyok benne, hogy tudok én is a klubtársaimnak segíteni bizonyos dolgokban, amikben ők esetleg gyengébbek, illetve én is segítséget tudok kapni olyanokban, amikben én vagyok gyengébb.

Ez egy nagyszerű csapat. Mindenkinek megvannak, azt gondolom, az erősségei meg a gyengeségei, ha ezt ki tudjuk aknázni, és a lehető legjobban fenntartjuk ezt a színvonalat, akkor a klubot nagyon szép magasságokba emelhetjük még tovább” – hangsúlyozta.

Azt is felidézte, mik voltak számára a klubhoz köthető leginspirálóbb történetek. „ A mastermind klub nyolc tagja között elképesztő a csapatkohézió. Nagyon sokat tanul az ember és számos történetet hallottam. Szinte fel sem lehet sorolni azokat a tapasztalatokat, amelyeket beépítettem a cégbe közülük. A mai napig kapok olyan pozitív impulzusokat, amiket használni fogok. Mindezt nem lehet pénzszerűsíteni, hiszen olyan értéket ad, ami pénzben nem kifejezhető” – emelte ki.

Azt is elárulta, mivel kapcsolódik ki a szabadidejében. „Mindennap sportolok. Szeretek teniszezni és az utazás is feltölt. Ezen felül szívesen biciklizem, illetve futok. Az a fontos hogy minden egyes nap űzzek valamit, mert az tud regenerálni” – avatott be. 

Juhász Attila, az építőanyag kereskedelemmel foglalkozó Piramis Építőház Kft. vezérigazgatója, valamint az ország piacvezető építőanyag kereskedelmi hálózatának, az Új Ház Zrt. igazgatóságának elnöke.

Juhász Attila – Új Ház Zrt.

Kérdésünkre válaszolva elárulta, mit tartott fontosnak, amikor elnökségi tag lett. „Az egyik vállalásom az volt a klub felé, hogy megőrizzük azt az értékrendet, amit a csatlakozásom idején képviselt. Egyfajta szűrőként is aposztrofáljuk magunkat. Ez leginkább abban tud megvalósulni, hogy megfelelő embereket engedünk be. 

Remélem, hogy sikerült helytállnom és kiváló emberek tudtak csatlakozni abban az időintervallumban, amikor az elnöki pozíciót betöltöttem” – emelte ki.

Azt is elmondta, milyen a viszony a klubtagok között. „Nagyon szeretem ezt a klubot, nem csak és kizárólag azért, mert kiváló üzletemberek alkotják, hanem azért is, mert itt valóban nagyon mély barátságok is köttettek. Különösen örülök annak, hogy ez nem is feltétlenül csak a klubtagok között igaz. Nekem például van egy mesterelme csoportom a klubon belül, ezekkel az emberekkel jóval szorosabb a kötődésünk. Az külön öröm, hogy a feleségeink is nagyon jóban vannak egymással” – hangsúlyozta, majd felidézte a Bizalmi Körhöz kapcsolódó legkellemesebb emlékeit.

„Néhány éve vagyok tag, de ha egy emléket kellene kiemelnem, akkor az a tavaly decemberi Leader of the Year díjátadó, ahol kiválasztották az év cégvezetőjét. Óriási megtiszteltetés és nagyon felemelő élmény volt, hogy a kiváló szakmai zsűri a legvégén az én nevemet mondta ki. Korábban is sokszor díjaztak már, de ennyire objektív és magas szintű elismerést talán még soha nem kaptam” – avatott be.

Azt is elárulta, mivel töltődik fel a szabadidejében. „Nagyon szeretek utazni, számos helyen jártam a világban. Emellett szívesen sportolok, triatlonozom, futok, kerékpározom. Nagyon örülök annak, hogy a Bizalmi Körön belül is sokan hódolnak sportszenvedélynek.

Gyakran sportolunk együtt. A leginkább azt szeretem, amikor a két hobbi, a sport és az utazás összeér. Büszke vagyok rá, hogy a világ 15 különböző nagyvárosában futottam már maratont, ezek óriási emlékek számomra. Talán ez az, ami engem a leginkább fel tud tölteni” – mondta.

Fazekas Bálint, a Vöröskő Kft. (Euronics Magyarország) kereskedelmi ügyvezetője.

Fazekas Bálint – Vöröskő Kft. (Euronics Magyarország)

„Tradicionálisan az Euronics egy kiskereskedelmi műszaki hálózat, azonban az elmúlt öt évben jelentős infrastrukturális beruházásokat hajtottunk végre és online is kiemelkedő eredményeket értünk el. Az elmúlt évek során a hatodik, illetve hetedik legnagyobb webáruházként is funkcionálunk már, mellette pedig 60 bolttal és közel 1000 alkalmazottal dolgozunk” – avatott be. Kérdésünkre válaszolva azt is elmondta, mire a legbüszkébb. 

„Családi vállalkozás vagyunk és végignéztem, ahogy édesapám felépíti mindezt egy 1989-es kis balatonfüredi áruházból. Láttam, hogyan lettünk egy generációkon átívelő sikeres családi vállalkozás. Arra is büszke vagyok, hogy hogyan tudtam nála elnyerni azt a bizalmat, hogy én is részt vehessek a cég vezetésében. Nagyon sokáig együtt vezettük a céget, most már a generációváltás végéhez közeledünk” – árulta el.

Azt is felidézte, milyen érzés volt, amikor Gangel Péter felkereste, hogy csatlakozzon az elnökséghez. „Azt kérte tőlem, hogy segítsek olyannak megtartani ezt a klubot, mint amibe én beleszerettem, illetve ami miatt én ezt ennyire a szívemen hordozom. Nekem nagyon fontos ez a családias, bizalmi légkör, ami engem anno megfogott. Az, hogy abszolút nem a sales-ről, hanem inkább valós kapcsolatépítésről szólnak ezek a klubvacsorák. Úgyhogy nekem ez rendkívül fontos, hogy megmaradjon, és jól tudjuk magunkat együtt érezni.

Hiszen nagyon fontos, hogy persze cégvezetőkből áll a csapat, de mellette az a személyes minőségi kapcsolat, ami egy-egy ilyen rendezvényen létre tud jönni, az mindennél fontosabb, és persze a vezetők is el tudnak szigetelődni. Itt viszont egy olyan közösséggel találkoznak és egy olyan közösségben találják magukat, ahol a problémájukat is meg tudják beszélni, segítséget tudnak rá találni” – emelte ki.

Hozzátette, egyértelműen látszik a klub rohamtempóban történő növekedése. „Pár évvel ezelőtt még nekem kellett elmesélnem, hogy mi is az a Bizalmi Kör, jelenleg pedig azt látom, hogy az emberek találkoznak a klubbal különböző platformokon és ők jönnek megkérdezni, hogy miről szól és ajánlom-e” – mondta. Azt is elmesélte, hogy milyen pozitív lehetőségek nyíltak meg számára a Duna Vezető Klubhoz való csatlakozása után.

„Egyebek mellett az egyik tőzsdei cég elnökségi tagjává választottak egy Bizalmi Körös kapcsolaton keresztül. Egy másik klubtaggal pedig már együtt dolgozunk. Természetesen rengeteg üzlet köttetett, de születtek olyan kapcsolatok is, amelyik a következő 5, 10, 15 évben is el fognak kísérni, és nem csak a Duna Klub vacsoráin, hanem akár a mindennapi életben.

Számomra a leginspirálóbb történet mindenféleképpen a közös síelés volt. Mindenkinek ajánlom, annyira belsőséges esemény. Ott nem csak vezetőként ismered meg a másikat, hanem mindenki egy kis időre félreteszi az üzleti énjét és valós személyként töltötök el pár napot. Ehhez hasonló a golfozás, illetve a gálaestek, amik sok esetben partival végződnek” – idézte fel.

Arról is beszélt, mivel kapcsolódik ki a legszívesebben. „Versenyszerűen K1-ezek, kick-boxolok, illetve futok. A kemény munka után általában edzésre járok a mai napig” – mondta.

Banga Ildikó, az Avanzo-Trade Kft. tulajdonosa és ügyvezetője, amely természetes kozmetikumok kiskereskedésével foglalkozik, a The Body Shop magyarországi franchise partnereként.

Banga Ildikó – Avanzo-Trade Kft. (The Body Shop)

Kérdésünkre válaszolva elmondta, mire a legbüszkébb a vállalkozással kapcsolatban. „Büszke vagyok arra, hogy a cég 11 éves és arra, hogy Magyarországra mi hoztuk be ezt a márkát, amit azóta sikerre vittünk. Egyre népszerűbb, egyre több vásárló szereti. Az a célom, hogy minél több emberhez eljusson” – avatott be. 

Azt is elárulta, hogyan fogadta, amikor felkérték az elnökség tagjának. „Az elnökségi felkérést nagy örömmel fogadtam el, és megtiszteltetésnek érzem, hiszen olyan emberek között lehetek, akiknek az értékrendje megegyezik az enyémmel. Mindig örömmel vagyok köztük és örömmel jövök ezekre a rendezvényekre, és nagyon szívesen segítek abban, hogy ezt a klubot még magasabb színvonalra fejlesszük.

A klubon belül nemcsak üzleti kapcsolatok vannak, sőt, elsősorban nem üzleti kapcsolatok vannak, hanem ténylegesen támogató csoportok és barátságok alakulnak itt, tehát ez már sokkal több, mint egy üzleti klub” – hangsúlyozta.

Arról is mesélt, melyik Bizalmi Kör által szervezett esemény áll különösen közel a szívéhez.

„A minden év végén megrendezendő Bizalom Gála a kedvencem, amikor a legjobb cégvezetőket díjazzák. Mi is megkaptuk háromszor a legjobb ügyfélélmény díjat. Hihetetlen élmény volt ott állni a színpadon és átvenni. Az üzleti életben nagyon sok elismerést kaptam, de talán erre vagyok a legbüszkébb” – idézte fel.

Azt is elárulta, mivel tölti legszívesebben a szabadidejét. „Nagyon szeretek utazni, kirándulni, sportolni, biciklizni. Benne vagyok a futó csapatban is, bár nem futok olyan nagy távokat, de szeretek futni és hozzám hasonló emberekkel beszélgetni” – avatott be. 

Az elnökség tagjai számos hasznos tapasztalattal és felemelő élménnyel gazdagodtak a klubtagokkal együtt. Ha inspirálnak a beszámolóik és cégvezetőként szívesen csatlakoznál a Duna Vezetői Klubhoz, illetve részt vennél a tagsággal járó klubvacsorákon és mastermind csoportok munkájában, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Szerző: Balatoni Kitti

Recommended Posts